Senaste inläggen

Av Mia - 5 juli 2010 13:06

...i kamerafamiljen blir det snart. Hurra, hurra, hurra, jag har beställt en ny kamera!
En liten kompaktkamera som jag lätt kan bära med mig överallt! Jag älskar  min Nikon systemkamera och min Canon långzoomande kompaktkamera, men de är lite stora att alltid bära med sig. Jag har länge suktat efter en liten, smidig sak att stoppa i väskan som tar fina foton, lätt och snabbt!


Det blev en Canon powershot SX210 IS, och om några dagar anländer den hem till mig! Yes!


  Åh, jag är redan alldeles kär i den, lila och fin också!

ANNONS
Av Mia - 4 juli 2010 22:00

...för dagen är Babben Larssons bok "JAG VÄGRAR DÖ NYFIKEN".
Jag har inte läst/lyssnat klart på den än, men jag måste säga att det är en mysig och smårolig bok. Mycket igenkänningsfaktor, och hon är underhållande tycker jag, den damen.

Kanske tycker jag också boken är mysig eftersom hon själv läser och Gotländska är en av Sveriges härligaste dialekter tycker jag.

Lättläst och underhållande! Ingen roman, den är uppbyggd på små händelser hon varit med om, och iakttagelser hon har gjort, nästan som ett förlängt Sommar i P1, fast utan musik.


 


ANNONS
Av Mia - 4 juli 2010 21:29

....gick det att färga garn idag....

Det blev liksom för mycket melerat, för mycket vitt i garnet, någonstans gjorde jag galet, men för övrigt gick det fort och var enkelt. Fast... lite roligare var det att färga med batikfärg. Jag ska nog ge det en chans till, det är bara det att garn är lite för dyrt att slarvas bort på det här viset.


Således blir det nog inga foton på dagens aktiviteter! Nu ett glas vin eller två, vänta på maken tills han kommer hem från jobbet och slappa framför tv:n.

Av Mia - 4 juli 2010 18:45

...som gick, var jag ju ute en härlig dag på havet och spanade sälar, och det fick vi se ett gäng. De är trots sin klumpighet på land, ganska söta måste jag säga, speciellt de små kutarna!


 

Av Mia - 4 juli 2010 16:57

...är ett saftpulver (eller nåt man kan dricka iaf) som säljs bland annat i USA. Nu är det så spännande med det att man kan färga garn med det, och jag har beställt ett litet kit för att testa, från Karmagarn.

Med tanke på hur vädret är här idag, så funderar jag på om jag ska våga mig på att testa det hela...

Jag bara funderar på en sak, om man kan färga garn med det, utan några tillsatser, hur vänligt är det för hälsan att dricka det??


 

Av Mia - 4 juli 2010 09:45

....det bara öser ner.... trallala....

Inte öser, men det regnar här och jag hoppas verkligen att det inte är början på någon regnperiod här.

Det verkar i och för sig som att solen kommer tillbaka imorgon, dock inte med samma värme som igår.


Fast, jag måste erkänna, för mig passar det ganska bra med regn idag, jag ska köra fram och tillbaks till Göteborg med tjejen jag är kontaktperson med och då behövs ingen sol!

Av Mia - 3 juli 2010 16:49

...är gräsligt varmt om nätterna, och inte blir det svalare av att vi måste stänga dörren någon gång under natten för att hålla katten borta. Hon har ju en förkärlek till att trampa runt huvudet på oss när hon tycker vi är tråkiga, trampa, trampa, trampa...

Värmen ger ju resultatet att jag sover väldigt dåligt, jag som helst vill ha 14 grader eller nåt sånt när jag sover, då sover jag som bäst.

Så även i natt, jag sov hemskt oroligt, men somnade ordentligt framåt sex-tiden kände jag.

Klockan halv nio denna lördagsmorgon tyckte vår, lite egendomliga, granne att det var en god idé att tvätta sina båda bilar, med högtryckstvätt alldeles nedanför vårt somvrumsfönster, samt ha sina två små barn skrikandes och slagandes med varandra.... Morr och grrr....

Jag sov så jädra gott, men icke....

Visst, de har barn och jag förstår att man går upp betydligt tidigare än kanske oss som inte har några ungar, men i herrans namn, kan de inte tänka på att det är helg och det kanske faktiskt finns sådana som vill sova liiiite längre? Ärligt talat, vi har haft barn runt oss i det här området i alla åldrar, alla år vi har bott här, men jag tror inte det har funnits några barn som SKRIKER så mycket! Inte gråter (det gör de väl iofs) men skriker, så fort de vill ha sagt något, så fort de gör något eller vill något. I trapphuset skriker de och dunsar runt som värsta elefanthjorden. Kan man inte försöka ha liiite koll på sina barn just den stunden så tidigt på morgonen. Vi råkar ha vårt sovrum precis mitt över ingången till vårt hus, och hör ganska väl när de springer ut och in, innan de ska till dagis, typ halv sju på morgonen. Dagar och kvällar gör det mig ingenting, eller åtminstone inte särskilt mycket, ens med skrik och gråt, men tidigt på morgonen gillar jag inte... Tur att jag inte jobbar natt så jag måste sova på dan....


Och förresten... får man tvätta sina bilar hur som helst inne i stan?


Summasumarum, jag är trött idag på jobbet, jättetrött....

Av Mia - 3 juli 2010 14:54

...grader varmt i skuggan visar termometern på jobbet, pust, det är inte konstigt att vi sitter här och svettas.

Lite surt är det, att jag jobbar idag, denna dag som är så fantastiskt väder!

Det hade varit betydligt trevligare att sitta på en ö i Hästefjorden, eller ligga på någon strand (undanskymd plats förstås) någonstans, men det är ju som det är. Bara tre pass kvar innan jag går på semester. Jag har turen att vara ledig mycket innan semestern också!


Igår njöt jag dock av att vara ute på sjön och en ö med la familia. En helt ljuvlig kväll, där vi solade och badade, satt i solnedgången och grillade. Vattnet höll nästan 23 grader så ett antal bad blev det.

Det kändes helt underbart och nu jag försöker verkligen ta vara på sådana här dagar, där jag kopplar av och har det bra tillsammans med mina nära och kära, utan krav och stress. Dessa dagar och tillfällen försvinner så fort, och eftersom man faktiskt inte vet vad framtiden bär med sig känns "fånga dagen" som ett uttryck som aldrig slits ut.

Vi bör bara stanna upp och tänka på vad det egentligen betyder för oss, för var och en.

Det behöver ju inte alltid betyda en solig, varm dag på sjön....


Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010
>>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner

Följ bloggen

Följ WINYANS EGOHÖRNA med Blogkeen
Följ WINYANS EGOHÖRNA med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se