Alla inlägg under maj 2010

Av Mia - 13 maj 2010 19:44

...som står på vår gård här, för oss hyresgäster att slänga grejer i, börjar så smått bli full ser jag, och vad gör jag? Sitter framför tv:n och slöar, trött idag efter två dagars mer eller mindre slitande i brors hus. Kanske inte så hårt arbete men ändå är jag trött.

Vi har ett helt vindsförråd att röja i, perfekt nu när vi har containern. Den står här en vecka och nu inser jag att veckan kommer att springa iväg utan att vi fått gjort något. Då är frågan... ska jag försöka klämma in ett par timmar någonstans, som jag egentligen inte har för att få det gjort, eller ska jag avvakta, röja och sortera lite längre fram mot sommaren, och slänga det utsorterade nästa år? Hmmm... det tål att tänkas på...

Åka till återvinningen själv? Nej, det lät alldeles för tråkigt! :-)


Imorgon gräver jag sågspån, lördag jobbar jag, söndag jobbar jag lite, sen är det dags för kontaktmannauppdrag och träff med en väninna... Helgen springer iväg, oavsett om det är ledig helg eller inte.

Jag borde försöka hinna med att stoppa ner lite frö i jord också. Det här året skulle jag inga frö så alls, så det blev bara nio sorter :-)

Av Mia - 11 maj 2010 14:07

...som attan är det på jobbet idag, det känns som om mitt pass aldrig ska ta slut, och jag har bara jobbat tre timmar av 24....

Pust och blä, jag vill ha semester, i flera månader! Jag har börjat räkna ner inför min semester; "bara" 17 pass kvar, sedan är det dags!

Det går ju fort... eller inte, just idag undrar jag hur jag ska orka.

Jag längtar hem!

Av Mia - 10 maj 2010 21:51

...hund- eller kattägare som läser här? Eller någon som känner till något om katter eller hundar? Så måste jag delge er en hunddagbok och en kattdagbok...

Det här är så sant, så sant... Faktiskt...

Fast jag minns tyvärr inte var jag fått den ifrån, men ser jag till vår kära Kejsarinna så stämmer det så väl!


HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.


I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.


De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.


Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

Av Mia - 10 maj 2010 14:32

...gör det som vanligt i den här stan. Jag är så satans trött på blåsten här. Jag ska cykla till jobbet imorgon, men jag lär blåsa omkull mina 400+ kg till trots (inte riktigt kanske...)

Det är helt obeskrivligt hur mycket och ofta det blåser i den här hålan  

Av Mia - 10 maj 2010 12:07

....jag har i mitt vardagsrum har jag fått en del glada tillrop för och det gör mig så glad! Tack!

Jag var nämligen väldigt tveksam till om de skulle passa här nämligen och funderade på om de inte skulle se lite... billiga och larviga ut, men nu älskar jag dem! Köpta på Jotex, och piggar upp hela vårt vardagsrum mitt i all den gula tapet vi har.

Jag gjorde dock misstaget att hänga upp dem på tork över dörr, efter tvätt, med trycket mot dörren och när gardinen var torr och jag tog bort den, hade jag ett fint fjärilstryck på dörren!

Men, det märks inte något större på gardinerna och nästa år är det väl dags att köpa nya? :-)

 

(Bild från Jotex)

Av Mia - 9 maj 2010 22:29

...helgen är över och jag känner mig tämligen trött.

Röjande, party, skratt, barnlek, shopping, taxiverksamhet, bärande, sagoläsning, speltajm, frösådd, grill, konflikter, städande... och idag känner jag mig, av någon konstig anledning, inte på topp i humöret... Hur jag än gör, och hur jag än anstränger mig känns det som om jag inte räcker till för alla... Jag vill så mycket och gärna, men ibland tryter ork och tid, med resultatet att någon får stå tillbaka. Vad gör man?


Det är nog dags att krypa ner i sängen, läsa lite och förhoppningsvis vakna till en dag där jag känner mig gladare!

Imorgon är jag ledig, också... Härligt, underbart, skönt! Dags för mer röjande men nu hemma hos oss! Vindsförrådet väntar på att organiseras och vi passar på medan det står en container här som vi kan slänga massa saker i.

Men först av allt, ska jag ha låååååång sovmorgon! Hoppas jag i alla fall.

Av Mia - 7 maj 2010 13:04

...och slita, på sina lediga dagar minsann. Nu bär det av till bror och hjälpa honom med huset. ett stort rum ska röjas ur, det gamla golvet ska rivas ur, sågspånsfyllnings ska grävas upp och slängas, väggar och tak ska egentligen isoleras men det tror jag inte vi hinner med, sen ska vi grilla vildsvin och dricka vin! Gott gott, det kan behövas efter slitet!

Solen skiner faktiskt fortfarande, det där regnet som var utlovat lyser fortfarande med sin frånvaro, skönt det!

Av Mia - 6 maj 2010 21:24

...vårdag! Stor del av dagen, då huvudvärken som plågat mig under dagen var hyfsat under kontroll, satt jag på balkongen med en ljudbok i öronen! I solen, i värmen och bara njöt. De första blommorna är planterade och mina små sticklingar jag köpte i Norrköping, av fuchsior och pelargoner, är också nere i jorden.

Balkongens grönska är på gång!

 

Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner


Skapa flashcards