Alla inlägg under februari 2010

Av Mia - 6 februari 2010 17:23

....är klockan och när jag tittar ut inser jag, att det inte ens är ordentligt mörkt ute! Hurra! Hur mycket jag än gillar att det är vinter och snö, så är dagarna väldigt korta under vintern och jag längtar efter mer ljus!

Solen har lyst här idag, synd att jag är sjuk och inte kan gå ut. Bara för att jag inte kan så VILL jag, hade jag varit frisk hade jag troligen inte gjort det...


Dags för lite myskväll, bror och brorsbarn kommer hit idag för att titta på melodifestivalen. Jag känner mig piggare idag, så det ska jag nog orka med. Pysslandet som vi hade planerat får nog dock skjutas på framtiden om vi inte gör sånt där jag kan ligga i soffan och häcka. Vänskapsband och annat smått.


Maken gör maten och jag bara är.... Skönt det!

Av Mia - 6 februari 2010 03:27

...en underbar älskad make, fantastiska och pålitliga vänner samt en familj som alltid finns där, så känner jag mig ibland så oerhört ensam....

Jag vet inte vad det beror på, jag vet inte vad som behöver göras åt det men jag saknar något så oerhört ibland!

Vad jag saknar? Vet inte... bara en känsla av att något fattas mig och att någon saknas för att mitt liv ska vara komplett!

Visst vore det bra att veta vad det är, kanske jag skulle kunna lösa det då, men så enkelt är det inte.


Eller, så vet jag någonstans vad det är, men vågar inte fundera eller tänka efter....

Av Mia - 6 februari 2010 03:16

...deltävling 1 senare idag.

Jag har tjuvlyssnat på bidragen tidigare idag hos SVT, och tja... jag vet inte, inte riktigt "my cup of tea" någon av dem, inga höjdare tycker jag, men kanske Ola och Jessica som favoriter för mig, om jag måste välja.

Nu äntligen är cirkusen igång, och jag bara älskar den!


Och ja, jag är vaken mitt i natten, så går det när man sover hela dagen! Mår jag inte bra, så blir det ofta på det här viset!

Kvällen till ära skulle min bror och barn kommit hit, brorsdottern och jag måste ha minst en melodifestivalkväll tillsammans varje år, och dessutom hade vi planerat en eftermiddag att sy tillsammans. Brorssonen är inte lika intresserad av det men om jag har en godisskål ståendes på bordet kanske han gör oss sällskap. Vi har tidigare sytt kulpåsar, men hur många sådana kan man sy liksom? Kanske kan jag övertala honom att sy en kudde eller nåt till sitt nya rum, om inte, så lär han väl vara nöjd med att spela spel på datorn! :-)


Av Mia - 5 februari 2010 14:25

...så blev det, hemma från jobbet i helgen. Jag känner mig inte alls kry, så det blir till att vila mig frisk. Det kändes som om jag har varit hemma och sjuk hela hösten, men när jag kollade upp det, var det faktiskt i oktober sist, så det var uppenbarligen inte så.


En liten rolig grej, jag har fått en kommentar från La Uva tapasbar i Norrköping! Jag har aldrig varit där, men faktum är att vi har planer på att göra det när vi ska åka till Norrköping om två veckor. Haha, undra om det verkligen är dom som har skrivit...De tycker iaf att jag ska besöka dem, så det får jag väl göra nästa gång då!

Vi har ju besökt Manesa några gånger, mycket gott, men det kan vara kul att testa något annat. Det finns så mycket gott när man äter tapas!


Sist gång var vi också på en japansk restaurang och jag var ju tråkig nog att äta sushi, medan mor och bror åt annan god mat. Tempura eller vad det nu hette, något slags friterat.

Här hemma går vi nästan aldrig ut och äter, så det är tur att vi åker till Norrköping ibland och kommer ut på restaurang! :-)

Av Mia - 4 februari 2010 23:54

...med min gamla barndomsvän A-M blev det idag. Det var så himla trevligt, en och en halv timma bara flög iväg, hade det varit öppet längre hade vi nog suttit där lika länge till.

Vi är båda ungefär lika pratiga, så tiden går väldigt fort.

En smarrig semla klämde jag i mig också, och jag vägrar ha dåligt samvete för det, idag!


Jag känner mig hängig idag, det började nu ikväll. Känner mig frusen, ont i magen och huvudet, allmänt obra. Hoppas det inte är något på gång bara, utan tillfälligt. Jag ska ju jobba hela helgen, det är alldeles för dyrt att vara sjuk.


Nu ska jag och kattaskrället gå och lägga oss tror jag, gör hon minsta tendens att trava runt huvudet på mig åker hon ut och jag stänger dörren. I natt låg hon blick stilla i fem timmar, det var lääääänge sedan. Hon har väl lärt sig sin läxa kanske. Det återstår att se.... Maken jobbar natt, så vi är helt ensamma och hon tar över hans halva av sängen. Men fram till dess ligger hon tvärsöver min vänsterarm och försvårar mitt skrivande.

Av Mia - 4 februari 2010 23:38

...jag trodde att man när man är 19 år, har slutat gapa på sin mamma, smälla i dörrar och sätta på musik på högsta volym. Men inte våra grannar inte!

Det är ett jävla gapande och smällande i dörrarna under oss, och det är den 19-årige sonen vi hör. Först gapar han, sen smäller han i en dörr, sen sätter han på musik några sekunder, sedan går han ut och gapar igen, smäller i ytterdörren, är borta någon minut, går tillbaka, smäller i en dörr, gapar, sätter på mer musik som dundrar genom golv och ventiler... så har det hållt på 20 minuter nu, och klockan är tjugo i tolv. Hade jag varit lite tuffare hade jag gått ner och sagt till dom. Det är inte varje dag det är så här, men någon gång i veckan. Ibland är det på morgonen och det stör mig nästan ännu mer. Men alltså 19 år? Det är ingen 14-åring vi talar om....


Och det är samma grannar som hade mage att komma upp och gnälla på oss att vi hade musik, som hon upplevde det, högt på klockan 23.... Undra om de inte fattar hur högljudda de själva är emellanåt?


Det blir till att höja tv:n lite till istället.

Av Mia - 3 februari 2010 23:38

.... och jag är inte riktigt överens. Jag har "skaffat" mig/oss ett fadderbarn till. Sedan många, många år har jag ett fadderbarn på Filippinerna via Hoppets Stjärna, till och med så länge så den första pojken har vuxit upp och blivit vuxen.... Men nu har jag via Action Aid blivit fadder till en flicka i Sierra Leone. Inte så att hon själv får pengarna, jag vet inte om det är så i någon organisation över huvud taget nu för tiden iofs, utan det går till ett projekt där flickan ingår.

Jag skänker månadsvis pengar till Läkare utan gränser och jag skänker via mobilen lite pengar till olika organisationer då och då, främst Röda korset och Rädda barnen. Det är smidigt att bara skicka ett sms, så dras det pengar på mobilräkningen. Jag märker inte riktigt av det, utan betalar kanske femtio kronor extra på den då och då. Det dövar mitt samvete lite, och det känns förstås bra att kunna hjälpa någon annan som har det jäkligt svårt.


Nu har då min käre make lagt sig i lite, då vi har lite ansträngd ekonomi tycker han att det här var onödigt. Jag anser då att SÅ dålig ekonomi har vi verkligen inte. Har vi råd att köpa hämtmat ett par gånger i månaden, har vi råd att dricka vin och öl några gånger så har vi råd med ett fadderbarn till. Den dagen han slutar snusa och sparar de pengarna, då kan han få komma med en åsikt. Inte innan dess!

Han gav sig ganska omgående, han hade nog inte så mycket argument att komma med tror jag, utan insåg väl sin begränsning kanske!
Ännu en seger för mig! :-)) Och för Action Aid!    

Av Mia - 3 februari 2010 23:29

...fest var jag på igår, dagen lång. Rara moster fyllde, och jag var där och försökte hjälpa henne lite. Det var trevligt, underbart goda smörgåstårtor av olika slag, tårtor till kaffet och så lite vin frampå kvällen.
Det blev sent, mycket sent, eller tidigt på morgonen om man ser det så.

Mycket prat och skratt och tiden bara rann iväg, tur att maken körde så jag slapp gå hem i mörkret.

Det snöade nämligen rätt rejält, IGEN. Från och till hela dagen har det snöat i dag också. På balkongräcket ser det ut som det kommit 30-40 cm, men jag vet inte jag. Mycket är det i alla fall! Det är vackert, lite synd att temperaturen ligger på noll bara, det tenderar att bli tungt och kladdigt. Jag skojar inte när jag säger att det ligger en dryg meter snö på balkonggolvet, det har rasat från taket och blåser in rejält mycket när vinden friskar i.

Tänk om det rasar ner på grannen? Men det är betong så jag hoppas att det håller.


Jag har gått emot min hyresvärd... jag matar fåglar med talgbollar på balkongen. Det är hemskt hur fåglar och andra djur lider nu när det är så mycket snö, de dör av kyla och svält, så jag gör väl det jag kan för att några ska överleva. Jag tänkte också faktiskt att skulle köpa frön och mata dem med också tills snön försvinner och det blir varmare. Då får jag väl få skäll då, det gör mig lite varmare inombords att hjälpa några små liv.

Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner


Ovido - Quiz & Flashcards