Alla inlägg under december 2009

Av Mia - 9 december 2009 00:15

...vi har på vardagsrummet består i år av fyra blockljus. Det är så bra, att kunna låta de tända ljusen lysa varje dag, utan att de tar slut, som så ofta är fallet med vanliga smala stearinljus.

De senaste veckorna har jag knappt varit hemma, det ser man på ljusen eftersom de nästan inte är brända någonting! Maken är inte så intresserad av att tända ljus direkt.


Fotot är ganska så skitdåligt, men det är fotat med mobilen. Jag hittar inte min kamera!! Men jag tror starkt på att den är kvar hos bror, efter mitt och brorsdotterns bakande.

Av Mia - 7 december 2009 23:26

...er om "Acke-läget" tänkte jag ju göra också, innan jag stänger för natten.

Han är opererad och ihopsydd, har fått drän från såret, antibiotika och får nog komma hem imorgon. Så nu är det att förbereda sig på att vara hundvakt när vi är lediga antar jag, för han kan inte vara ute i hundgården som de andra under dagtid.

Och inte kan en hund vara inne ensam i 9-10 timmar heller, så det blir väl till att hjälpas åt. Fast jag har inte tid att sitta i min brors hus hela dagarna, nej, jag får nog försöka lösa det så att vovsingen blir hos oss de dagarna istället. Skönt att det gick så bra ändå.


Jag gillar inte vildsvin, jag tycker de är otäcka och känns farliga. Det sprang ju fem vildsvin för ett tag sedan i skogarna runt mammas, men antagligen är de alla skjutna nu. Ett stod utanför brors hundgård en eftermiddag när han och barnen kom hem. Brorsdottern skulle gå och hälsa på hundarna som hon alltid gör och kom inspringandes och ropade med andan i halsen "grisen pappa, grisen". Det tog en liten stund innan han fattade vad det handlade om och det visade sig att vildsvinet var skadat, så han fick avliva det.

Under tiden jag trodde de fortfaranda sprang runt i skogen undvek jag definitivt att ta skogspromenader!

Av Mia - 7 december 2009 23:19

....bloggare är jag just nu, jag vet.

Det finns bara inte så mycket energi för tillfället, och jag börjar mer och mer tro att det är för att jag inte sköter mig så bra. För lite sömn, för onyttig mat, för lite friskt luft och obefintligt med motion, tillsammans med mycket att göra på alla håll och kanter.

Hmmm, jag bör nog ta tag i det där tror jag....


Imorgon är det i alla fall dags att träffa killen jag är kontaktperson för några timmar, sedan ska mina syväninnor och jag ha en slags julavslutning, med julklappar och lite julmat. Det ska bli riktigt trevligt. Jag hoppas på många goda skratt imorgon!


På onsdag är det dags för julbordsbowling. Vi ska åka och bowla med bror, brorsbarn och mor, och efter en timmas bowling är det julbordsdags. Vi gjorde det förra året och det var både skoj och gott. Sedan är det nog inte dags för julbord förrän till jul!


Torsdagen består av läkarbesök, och några timmar tillsammans med tjejen jag är kontaktperson för, och sedan kanske vi har en kväll tillsammans maken och jag! Det känns som evigheter sedan, och det tar också lite på krafterna. Det är svårt när man vill göra så mycket, men har brist på både ork och tid.


Nu är det sovdags här tror jag!

Av Mia - 6 december 2009 23:53

...brorsans fina hund finns i natt på djursjukhuset i Skara, lille gubben.

Han var med ute och jagade idag, och jagade tydligen fel djur för han kom tillbaka med ett vildsvinsbett i rumpan. Vi är förstås lite oroliga, men troligen har inga vitala organ blivit skadade så de skulle försöka lappa ihop honom. Det var ett stort bett, och ganska djupt.

Stackars, stackars liten....

Jag önskar verkligen att han ska bli helt återställd igen! Vi får väl se, kanske får jag ge mig dit och hämta honom, beroende på när han är redo att åka hem, om han får komma hem igen.

Av Mia - 6 december 2009 23:41

...vanligt rusar de lediga helgerna (och vardagarna också för den delen) bara iväg, och jag hinner knappt sitta ned och känna att jag är ledig.

Igår julbakade jag och brorsdottern hela dagen. Fem sorters kakor blev det och även marsipangodis. Hon är så redig, tjejen, sköter det mesta själv, till och med diskar när hon ser att det behövs. Det är en fröjd att greja med henne. Brorsonen var inte hemma under helgen så hon fick ha faster alldeles för sig själv. Jag sov över och vi låg och småpratade på kvällen, så det blev lite sent.

Hur mycket jag än umgås och är med mina syskonbarn, så vill de ändå ha mer tid och hitta på mer roliga saker, och då sätter det dåliga samvetet in förstås. Det är väl sånt som livet är antar jag....


Idag har jag umåtts med tjejen jag är kontaktperson för, och vi har skapat julkort. Eller, hon har skapat och jag har assisterat. Hela dagen har gått åt till det, och nu känner jag mig lite utpumpad. Det är jätteroligt, men det är också lite tröttande, speciellt de tillfällen det blir 6 timmar på raken. Konstigt att saker kan vara både givande och tröttande egentligen!


Imorgon är det jobb igen!

Av Mia - 5 december 2009 00:51

...har vi skapat idag, mostrar, mamma, brorsdotter och jag.

Det har varit himla trevligt, och jag älskar den här traditionen. De andra är lite si och så med att tycka om det här, men de återkommer varje år ändå!

Äsch, jag har skällt lite på dem och de verkade då nöjda med vad de har skapat, så det blir nog nästa år också!
Här är våra kransar, och den ensamma är min, vit och enkel i år. Nästa år vill några av oss köpa färdigklädda kransar och bara dekorera. Själv klär jag det själv och dekorerar den själv också nästa år.


 

Av Mia - 3 december 2009 21:16

...lite för natten. Min brukare mår inte helt bra och jag förutsätter att det kommer bli mycket vaket i natt...

Vilket innebär att jag då kommer vara jättetrött imorgon, och har ingen tid att vila.

Bara att hålla tummarna att han får sova gott, och jag med!


Lika bra att krypa ned alldeles snart och titta lite på tv.

Av Mia - 3 december 2009 18:28

...idag (ett av dem iaf) är att mitt mobila bredband verkar funka hur bra som helst igen! Hurra, hurra!

Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner


Ovido - Quiz & Flashcards