Alla inlägg under februari 2009

Av Mia - 18 februari 2009 20:31

 Jag försöker vårda mina orkideér och det gör mig verkligen glad när de behagar blomma om!!

Av Mia - 16 februari 2009 21:51

...blev det efter handlingen. Jag var lite sur och grinig så jag lät maken slippa följa med. Han är inte så road av det, och jag var ändå på så dåligt humör att jag kunde behöva vara själv och tycka synd om mig.


Sedan blev det inte mycket gjort. 

Vi har spelat ett par omgångar Boogle, och det är så kul! Ett spel där jag faktiskt klassade ut maken! Tack kusin, för att du mindes att jag letade efter det och köpte ett till mig!


Av Mia - 16 februari 2009 14:16

...känner jag mig idag, det blir inte mycket gjort hemma idag.

Har precis duschat och snart ska jag försöka tvinga med maken på en promenad. Vi måste handla lite också, och det är inte roligt denna månaden, ekonomin är liiiiite ansträngd just nu, så varje besök i mataffären smärtar. Planering och snålhet gäller, därför är det inget kul att gå dit. Bibblan väntar också,reserverade böcker ska hämtas.

Hemma är det lite småplock som gäller. Tanken fanns att ta tag i vårt sorgebarn klädkammaren, men jag tror jag skjuter det till på onsdag.


Jag skulle vilja sy lite idag, få se om det finns kraft för det. Det är inte säkert efter dagens göromål, jag känner mig utslagen så fort nu för tiden.

Av Mia - 16 februari 2009 12:08

 Sötaste mamman gav mig två buketter tulpaner igår, nu har de börjat så lut lite mer och så vackra. Jag blir glad varje gång jag tittar på dem. En STOR bukett blev det!

Av Mia - 15 februari 2009 20:28

...hade jag och mamma igår. Eller skräck var väl att ta i, men jag tyckte det var obehagligt.

Vi hjälptes åt att passa syskonbarnen under eftermiddagen i kvällen, och det gjorde vi i min brors hus. Mamma gick och pysslade och plockade där, som hon gärna gör hemma hos lillebror, eftersom han är en slarver.

Jag sysselsatte barnen och helt plötsligt kommer mamma in efter att ha varit ute i garaget med grejer (klockan är väl runt 21.30 och det är kolsvart ute, dessutom bor han alldeles i kanten på en stor skog, 250 meter från landsvägen).

"Hämta kopplen, vi måste ta in hundarna" säger hon upprört. Jag måste förstås ifrågasätta det, för det första löper Raisa och ha henne tillsammans med "pojkarna" inne sätter allt tålamod på spel, sen är det ganska jobbigt att ha alla tre stora gråhundarna inne på samma gång, och jag hade tänkt vi skulle väntat till bror kom hem, så han kunde ta in dem som han brukar.

Mamma lät jättestressad och blev nästan förbannad på mig och säger

"De skäller oerhört mycket och jag hörde någon som skrek jävla hundjävlar i skogen"

Shit vad skraj jag blev, det ska inte gå någon i skogen runt huset mitt på sena kvällen! Jag hade hört hundarna skälla intensivt ett tag och funderade på vad det var med dem just ikväll.

Fram med ficklampor och koppel, lås in ungarna, fram med telefonen och ring upp grannen så han fanns på linjen, starta bilen, kör fram mot hundgården så det lyser på den ordentligt och så mycket prat "nu kommer vi och hämtar er, ska ni få komma in nu, ja vad glada ni blir"

Helt galna var de hundarna, skällde och levde och ville inte komma till mig när jag skulle hämta dem. DET har väl aldrig skett!

Ja, vi fick hämtat dem i alla fall och tagit in dem, men lite skakig var jag faktiskt. Inte så att jag tror att någon mördare står och väntar på oss, men jag hade ju fått slag om jag hade mött en människa mitt i skogen i mörkret. HU! Den överraskningen kunde jag vara utan kände jag.

So far so good, vi in med hundarna och det lugnade sig. Dock hade jag gått in för fort med dem!! Så de var ju tvungna att gå ut och kissa efter en stund. Mamma tog två och gick ut, och jag stod i dörren med ficklampa och spanade! Idag låter det löjligt, men jag var riktigt, riktigt mörkrädd där och då. På väg in efter en 25 m lång promenad, börjar Raisa gläfsa, skälla och dra mot skogen, helt galen! Men, där och då började jag tro att det var en älg, hon uppträdde som det skulle varit det, och det vore en förklaring till varför de skällt så, att en älg snurrat runt hundgården. Mamma kunde inte heller avgöra varifrån ropet kom tidigare, kanske var det en granne som tröttnat på hundarnas gap och gått ut och tjoat i förhoppning om att få tyst på dem. 

Sedan när min bror kom hem, så pratade jag lite med honom om det och då säger han: Är ni säkra på att det inte var en varg då?
Hjälp! Den tanken hade inte ens slagit mig! Jag är väl inte så rädd för vargen egentligen, men alltså jag hade inte velat se en där, eller ens spåren och veta att den fanns så nära huset. Jag tycker det är obehagligt nog att riskera att springa på en älg mitt i mörkret.


Ja hu ja, mitt hjärta fick jobba lite extra igår, tur att kvällen tog slut och jag fick åka hem till vår "trygga" lägenhet!


Av Mia - 15 februari 2009 20:26

...har visats på många sätt, och det gör gott för själen.

Brorsdottern satt och sydde igår och helt plötsligt sa hon "jag älskar min familj och vara med släkten"... Jag räknas nog till båda delarna... 

Fast vi är helt galna och knäppa, frågade jag.

"Ja, men roligt knäppa..."

Mitt lilla sockergryn!

Av Mia - 15 februari 2009 20:24

  Jag och Kejsarinnan har tillbringat största delen av dagen i sängen. Känner mig hängig och har ont i huvudet. Det kändes skönt att krypa ner där, när jag tvingat ut mig på en liten promenad. Maken jobbar, så vi har myst själva och hon ser ut att njuta....

Av Mia - 15 februari 2009 20:21

KÄRLEK när den är som bäst!

Älskade brordottern hade skrivit ett "allahjärtansdagsbrev" som värmde mig hjärta fantasiskt mycket.



Brorssonen hade gjort ett eget kort, och det värmde precis lika mycket, speciellt när jag tänker på att han inte brukar göra sånt, han är inte intresserad av att pyssla och ge bort grejer. Han visar kärlek på annat sätt, gärna genom att sitta i knät och mysa, trots sina 8 år.

Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner


Skapa flashcards