Alla inlägg under juni 2008

Av Mia - 11 juni 2008 23:25

...vill inte riktigt räcka till. Mina besök hos Er, mina bloggvänner hinns inte riktigt med, jag hinner inte blogga och hemma hinner jag inte göra mycket.

Ja jo, jag har varit lite slapp idag, men efter gårdagens fotbollsmatch och firandet av vinsten kanske det är ok! *L*

 Det var väl inte så mycket firande av vinsten iofs, jag har varit så trött några dagar.


Men, imorgon! Då ska jag minsann...

Städa, diska, tvätta, damma, plantera om blommog, tvätta fönster..... och det kommer ta tid, för det är bedrövligt rörig, dammigt och nästan skitigt här! Hushållet kommer verkligen i andra hand när det har varit så härligt väder!

Vågar jag hoppas på lite regn imorgon... Eller nej, det gör jag inte, för då blir det väl regn resten av sommaren! 


...sen ska jag väl hinna med en bloggrunda...

Har ju inte ens fått tummen ur att göra Tisdagstema, ordlös onsdag eller nåt annat sånt....


Nu ska jag försöka krypa i säng och läsa färdigt Tyskungen.

Om jag får vara ifred i sängen förstås....

...och då är det INTE söte sambon jag tänker på utan Kejsarinnan som gärna vill ligga precis där jag har boken, och inte bryr sig nämnvärt om att jag skäller och putter på henne... 

Av Mia - 11 juni 2008 23:16

...tillsammans med mor, bror och brorsbarn, gjorde ju att hela min dag med diet rasade. Dock har den inte varit helt strikt denna vecka.
Ledigt, vackert väder och vin i flera dagar.


Jag har ju varit uppe och gosat med valparna också, och kanske, kanske kan det ordna sig att bror får sålt fem av valparna i alla fall.  Så lille söte Mini, kommer nog att få gå hemma på gården i alla fall... Nästa vecka är det veterinärbesiktning och då får han väl svar på hur Mini mår...


Annars har dagen bestått av skogsbrandsjakt. Uppe hos bror kände vi plötsligt en obehaglig lukt av rök, och för säkerhets skull tog vi en tur med bilen, för att utröna om det eventuellt var någon skogsbrand på gång. Det är ju en del sånt, och det känns oroligt att känna röklukt och inte bry sig.

Men, vår utryckning till trots fann vi varken brand eller rök. Möjligtvis är det så att lukten sprider sig långt och att det är en bra bit bort som det eventuellt brinner.



Av Mia - 9 juni 2008 11:37

av Linda Olsson

 


Äntligen, äntligen en ny bok av författaren som skrev

Nu vill jag sjunga dig milda sånger, en alldeles, alldeles underbar bok.

Som jag har längtat!
Förstås är den redan på väg till mig! *L*

Ja, jag vet, vi har köpstopp på allt vad böcker heter, men det här är väl undantaget som bekräftar regeln!  


Adlibris skriver:


Adam Anker, violinist och kompositör, har sedan en tid tillbaka funnit ro i Krakow. En dag när han slår sig ner på en parkbänk får han syn på ett hårspänne som väcker minnen till liv. Han minns sin dotter Miriam och hennes plötsliga död. Sorgen förstummade Adam, men fick honom också att inse hur han alltid dragit sig undan istället för att tala. Många hemligheter gömmer sig bakom den tystnad som styrt Adams liv. Beslutet att bryta tystnaden och ta reda på sin historia blir en hyllning till hans dotter. Sökandet leder Adam från Nya Zeeland till Polen, och så småningom till Sverige där han en gång lämnat sitt livs stora kärlek. 
 
Sonat till Miriam är en gripande berättelse om att söka efter sitt förflutna, om att blottlägga hemligheter som varit begravda för länge, om betydelsen av att tala med varandra om viktiga och smärtsamma händelser i livet. Men framför allt är det en roman om kärlek. 


Åhhhh, vad jag ser fram mot den!


På biblan väntar Karin Fossums Den som älskar något annat, och den ser jag också fram mot! Ibland tycker jag hennes böcker är himla bra, ibland tycker jag att de är lite sämre. Återkommer med vad jag tycker om denna! *L*

Av Mia - 9 juni 2008 11:19

...är 11.19 och vi har precis ätit brunch.


Gårkvällen tillbringades på balkongen när vinden hade mojnat och vi satt uppe länge och pratade. Eller, som vanligt så var det jag som pratade och söte sambon sa väl inte så mycket.


Idag hade jag tänkt att sova länge, för jag är trött och det var såååå länge sedan jag inte behövde ställa klockan. Inte för att jag går upp så tidigt när jag jobbar, men känslan när jag vet att jag inte måste gå upp är himla skön.


Men se, lilla Kejsarinnan hade förstås bestämt sig för att hon var hungrig redan kvart i åtta och knatade jamandes runt i sängen, buffande på oss.

Jag hade svårt att somna om efter det, men när jag väl hade somnat, då ringer det någon jävla försäljare kvart över nio.... Jaha, så var det med den lååååånga sovmorgonen. Hade jag vaknat av mig själv kvart över nio hade det varit helt ok, men av telefonen och någon som vill sälja något... nej tack!


Bad och korttillverkning är dagen idag. Jag blundar för hur det ser ut här hemma, kliver in i mitt överbelamrade arbetsrum och packar alla de saker jag ska ha med mig.

Tänk på den tiden, när jag kunde packa mina stämpelsaker i två väskor... nu krävs det nog två släpkärror! Och än är det nog inte färdigshoppat! *L*

Även om jag har köpstopp just nu...


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*   

Today I wanted to sleep in, I didn't have to put the alarm on to go up and that felt very well. I don't begin at work early at all, but when I have to go up, I am always so tired.

But the Empress decided that she was hungry 7.45 and walked all over me and the bed, so it was just to go up and feed her.

Then I had a hard time to fall asleep again and when I finally did that, the phone rang and there was a stupid man who wanted to sell something to us... Well, then it was time to get up...

 

We sat oon our balcony last evening/night, for a long time chatting, so I was pretty tired this morning.

 

Bath (or swim as you may say) and making greetingcards is what I am going to do today. I close my eyes when I go through our appartment, ignoring what needs to be done...

I have changed shift at work so I am free all week, and I guess we can do the house-things later in the week, when the weather is worse! 

Av Mia - 8 juni 2008 22:27

...det igen!!

Don't ever say att jag har haft mycket garn hemma! Kolla in det här.... Jag ligger sannerligen i lä trots att ajg hade garn till typ 75 barntröjor hemma och det är inget skämt, fast jag saknar allt mitt garn jag sålt på Tradera ju....

Av Mia - 8 juni 2008 22:07

...sig har en av "han-köparna" gjort. Så nu helt plötsligt har min bror 3 hanar kvar och det är ju lite jobbigt. För han kan inte ha tre hundar till kvar. 4 vuxna hundar blir det då och det är väl inte aktuellt. Och vad händer, jo rent krass måste han nog avliva någon, vilket innebär att lille Mini ligger i farozonen. Han är liten, hostar, är svagare än de andra och kanske inte funkar som jakthund.


Det är då mitt hjärta blöder och brister! Han måste ju få flytta hit!!! Söte sambon och Kejsarinnan kanske inte är överrens med mig, men jag älskar denne lille raringen!!

Ja, jag vet det krävs oerhört mycket engagemang, aktivitet och träning för att en jakthund ska må bra om den inte får komma ut och jaga! Men kanske, kanske kan vi fixa det. Jag tror vi fixar det, söte sambon är mer tveksam. Men, vad fan, det är ju bara oss det hänger på, så det är ju bara att bestämma sig!


Men så kanske det kommer en ny köpare, eller så kanske min bror bestämmer sig för att han klarar en hund till.


Mini är en bedårande och charmig hund, även om han verkar lite.... förståndshandikappad eller nåt...

Det finns ingen som inte charmas av hans levnadsglädje, ivrighet och sprallighet!

Sötare än socker är han!!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*   

One of the buyers had decided not to buy one of the dogs, and suddenly does my brother have three puppies left and that is a problem.

He can't keep three by his own, and then someone of them has to be put down, which probably means that "Mini" has to go. He is smaller, weaker and he is coughing which isn't a good sign.

 

My heart is bleeding for him and I can't stop thinking about if we maybe could take him. I know since he is a breed for hunt, it is a lot of involvment and time to make him feel comfortable. I really think we can do it, all it takes is time!

He is an adorable and charming little dog, even if he seems a little... disabled...

There is noone who doesn't fall in love with his joy for life, eagerness and spirit!

Sweeter than sugar is he! 


Av Mia - 8 juni 2008 22:05

...vad jag är glad över mit stjärnfilter! Vad hade det här fotot varit utan det?? Inte för att det är fantastiskt överhuvudtaget men föreställ er utan stjärnor!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*   

I am so in love with my starfilter! What had this photo been without it? Not that the photo is fantastic at all, but imagine it without the stars! 

Av Mia - 7 juni 2008 18:06

...som attan är det att jobba, när det är så här varmt! Jag vill BADA!

Helst inte tillsammans med någon orm förstås.

Dock får jag vänta tills imorgon....


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*  

It is not funny to work today, in this warm and sunny weather! I want to take a swim! Not together with a snake though.

But I have to wait until tomorrow... 

Det här är jag

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Leta i bloggen

Det nyaste från mig

Kategorier

Favoritplatser

Bakåt i tiden

En gång för länge sen

RSS

Foto 365

Vänner


Ovido - Quiz & Flashcards